header_english.jpg


— Hoofdredacteur van De Correspondent, filosoof & publicist  —

 

visual_books_02.jpg

Mijn boeken

 

In mijn zesde en meest recente boek De Nieuwsfabriek beschrijf ik hoe journalistiek is verworden tot een industrie, waar kijkcijfers, lezersaantallen, advertentie-inkomsten en winst gelden als onbetwiste graadmeters voor succes. Nieuws is hoofdzakelijk bedoeld om mensen permanent gebiologeerd te houden met spectaculaire berichten, niet om inzicht te kweken in de wereld om ons heen. 

 

Bekijk De Nieuwsfabriek
en mijn andere boeken »

corres_icon_01.jpg

De Correspondent

 

In 2013 richtte ik, samen met Harald Dunnink en Sebastian Kersten van creatief bureau Momkai en met uitgever Ernst-Jan Pfauth, De Correspondent op: een dagelijks medicijn tegen de waan van de dag. De Correspondent richt zich niet op het nieuws van die dag, maar wil juist dieperliggende structuren en ontwikkelingen achter het nieuws in beeld brengen. De artikelen moeten de lezer nieuwe inzichten bieden in hoe de wereld werkt. In de september 2014 gaven we ons eerste boek uit.

 

Lees hier meer over
De Correspondent »

visual_social_02.jpg

Hoe mij te bereiken

 

Heb je een vraag over De Correspondent? Of over iets anders? Of wil je mij vragen voor een lezing of interview? Stuur mij dan via het contactformulier op deze site een e-mail. Ook kun je me volgen op Twitter en Facebook.

 


 


Volg me op Twitter of Facebook
of stuur een e-mail »